Egg - en stor og sentral del av påskebordet

Egg er nok det første vi tenker på når noen sier påske. Egg er en uunnværlig del av påskebordet og symboliserer liv og ny begynnelse. Kokt og vakkert dekorert står de sentralt på bordet og er ikke bare til å spise - de er også en del av dekorasjonen.

 

Laks på mange måter 

Ingen påske uten laks. Enten den er grillet, røkt, speket eller servert som en del av et luksuriøst smørbrødkake, er laksen en favoritt. Den serveres gjerne med tilbehør som hovmestersaus, potetsalat eller et luftig brød.

 

Sild - fra tradisjonelt til nyskapende

Sild i ulike varianter er også en fast bestanddel. Fra den klassiske sennepssilda til mer innovative varianter som påskesild - hver variant byr på en unik smaksopplevelse.

Kjøttboller og Prinsepølse

Hva ville et festbord være uten kjøttboller og prinsepølse? Disse små, men mektige delikatessene er elsket av både store og små.

 

Påskelam

Påskelam, som kan serveres som saftig stek eller som smakfulle lammesteker, er en tradisjon som minner oss om påskens historiske og kulturelle røtter.

Friske grønnsaker og salater

Sesongens grønnsaker spiller en viktig rolle på påskebordet. Asparges, grønne erter og ulike salater ønsker våren velkommen og gir en frisk kontrast til de rikere rettene.

 

Påskebrød og søtsaker

På påskebordet byr vi gjerne på ulike typer brød, fra mørkt rugbrød til saftige hveteboller, brødet kompletterer måltidet. Godteri, for eksempel påskeegg fylt til randen med godteri, er en søt avslutning på festen og påskemiddagens høydepunkt for store og små.

 

Drikke til maten

Tradisjonell drikke som påskemost, øl og snaps er blant de tradisjonelle drikkevarene på påskebordet og fremhever smakene i maten.