Ingredienser
400 indrefilet av kylling | |
1 økologisk sitron, skall og saft | |
1 ss honning | |
2 ss røkt paprika | |
1 rød hjertesalat | |
2 typer spirer | |
2–3 ss søt chilisaus | |
2 dl fersk fløte, 18 % | |
½ gryte brønnkarse | |
1-2 ss vegetabilsk olje | |
Salt – flak eller grovt bordsalt | |
Nykvernet sort pepper |
Fremgangsmåte
-
Vask sitronen, riv skallet med den fine siden av et rivjern, press ut saften. Bland med honning og røkt paprika og smak til med salt og pepper
-
Vend kjøttet i blandingen og ha det i en pose. Brett posen, legg den i en annen pose med lukningen ned og vakuumpak
-
Stek i en forvarmet sous vide-maskin eller i en kjele på 58 grader i 1 time
-
Skjær salaten i grove biter på langs, skyll spirene og la dem renne godt av i en sil sammen med salaten
-
Rør crème fraiche med søt chilisaus
-
Stek det tilberedte kjøttet i olje i en varm stekepanne i 30 sekunder slik at det blir sprøtt og brunt
-
Legg kyllingen i en bolle, dryss over brønnkarse, server med salat, spirer og crème fraiche med chili