Ingredienser
400 g | kyllingfilet |
8 skiver | bacon |
Tomater | |
Salat | |
4 skiver | hvitt brød |
Grillkrydder | |
Smør til steking | |
Marinade: | |
1 ss | grillkrydder |
1 ss | hvitvinseddik |
1 ½ dl | rapsolje |
Salt | |
Pepper | |
Rask bearnaisesaus: | |
50 g | smør |
2 ½ ss | hvetemel |
2 dl | vann |
2 ts | eddik |
½ ts | estragon |
1 ts | løkpulver |
1 klype | grovmalt svart pepper |
1 | grønnsaksbuljongterning |
1 dl | crème fraîche |
1 | eggeplomme |
Fremgangsmåte
-
Mariner kyllingen i minst en time, gjerne lenger.
-
Bearnaisesausen: Smelt smøret i en gryte og rør det sammen med melet. Spe med vann litt etter litt. Rør i crème fraîche og alle krydderne.
-
Ta gryten av varmen og rør i eggeplommen. Etter dette skal du ikke varme sausen på komfyren igjen.
-
Skjær tomatene og gjør klar salaten.
-
Stek eller grill kyllingen. Del gjerne filetene slik at de blir lettere gjennomstekte. Krydre med litt grillkrydder.
-
Del brødet i to og stek det i smør.
-
Legg brød, salat, tomater og kylling. Hell sausen over og legg den andre skiven med brød på toppen. Sett gjerne en tannpirker i for å holde det sammen.
Hva syntes du om oppskriften?