Ingredienser
Marengsbunn: | |
6 | Eggehviter |
2 ½ - 3 dl | Sukker |
9 ss | Melis |
2 ½ ts | Kakaopulver |
Lag 1: | |
1 ½ dl | Bringebærsyltetøy |
2 dl | Kremfløte |
250 g | Mascarpone |
Karamellisering: | |
50 g | Revet kokos |
0,5 dl | Sukker |
Topping: | |
5 ts | Kakaopulver |
15 g | Kokosflak |
Spiselige juledekorasjoner |
Fremgangsmåte
-
Hell eggehvitene i miksebollen. Bruk vispen på kjøkkenmaskinen din, trykk på start.
-
Tilsett sukkeret gradvis i bollen, deretter melisen. Marengsen er ferdigpisket når den er helt stiv.
-
Forvarm ovnen til 100°C.
-
Dekk et bakebrett med bakepapir og hell ut marengsen. Bruk en slikkepott for å spre det ut til en skive som er ca. 4 cm høy. Dryss over kakaopulver og sett i ovnen.
-
Stek i 3 timer og 30 minutter. Stek lenger hvis nødvendig.
-
Mens marengsen stekes, kan du koke opp syltetøyet. Legg syltetøyet i en kjele og varm i 2 minutter, rør med en slikkepott. Hell syltetøyet i en bolle og la det avkjøles i kjøleskapet.
-
Tilsett den revne kokosen og sukkeret i en stekepanne og stek på lav varme. Karamelliser kokosbitene mens du rører rundt. Sett til side og la avkjøles ved romtemperatur.
-
Pisk opp kremen og mascarponen i bollen med hjelp fra kjøkkenmaskinen. Kremen skal være litt fast når den er klar. Fjern deretter flex-vispen.
-
Hell den karamelliserte kokosen i miksebollen og rør godt om.
-
Spre syltetøyet på toppen av pavlovaen, i midten, og spre deretter den piskede kremen for å skape et lag av snø. Avslutt med kakaopulver, kokosflak og juledekorasjoner.
-
Tips! La eggehvitene stå i romtemperatur før pisking. Du kan bruke syltetøyet du foretrekker. Fiks ferdig pavlovaen din 1 time før servering.
Hva syntes du om oppskriften?