Ingredienser
12 dl | Hvetemel |
5 dl | Lunkent vann |
1 ss | Honning |
25 g | Gjær |
1 ss | Salt |
Topping: | |
1 dl | Olivenolje |
10 stk | Utkjernede svarte oliven |
10 stk | Utkjernede grønne oliven |
2 stk | Kviste frisk rosmarin |
6 stk | Soltørkede tomater |
Flaksalt |
Fremgangsmåte
-
Varm vannet til ca. 38-40 °C, vær forsiktig så du ikke varmer det for mye da dette kan inaktivere gjæren. Bland alle ingredienser til deigen, bortsett fra hvetemelet, i en stor bolle. Rør slik at gjæren og honningen løses ordentlig opp.
-
Rør inn hvetemelet og elt til en jevn deig ved hjelp av kjøkkenmaskinen. Deigen skal være klissete.
-
Dekk til bollen og la deigen heve i ca. 1 time.
-
Smør en langpanne med olivenolje og trykk deigen ut slik at den dekker hele langpannen.
-
Dekk til og la deigen heve i ytterligere 30 min.
-
Med hjelp av fingrene trykker du nå dype hull jevnt over deigen.
-
Hell 1 dl olivenolje over deigen og pensle den jevnt utover med en bakepensel. Pynt focacciaen med rosmarin, hakkede tomater og oliven. Dryss litt flaksalt over.
-
Forvarm ovnen til 225°C, stek i ca. 30 minutter.
-
Ta focacciaen ut av formen og plasser på en rist. Nyt den varm eller kald.
Hva syntes du om oppskriften?