Ingredienser
200 g | røde linser |
1 | rød løk |
1 | gulrot |
1 | hvitløksfedd |
1 ts | karripulver |
30 g | glutenfritt mel |
20 cl | surmelk |
½ bunt | bladpersille |
½ bunt | koriander |
1 | sitron |
2 kvister | frisk timian |
2 ss | tahini |
Salt | |
Pepper |
Fremgangsmåte
-
Skrell den røde løken, gulroten og hvitløksfeddet.
-
Miks grønnsakene med puré-programmet til de er finhakket ved hjelp av pulse-funksjonen på perfect mix cook.
-
Kok linsene i kokende vann til de er myke.
-
Sil av vannet og miks linsene til de er så finmalte som mulig. Bruk puré-programmet og pulse-funksjonen for å mikse linsene.
-
Stek de hakkede grønnsakene i litt olivenolje i en stekepanne. Krydre med en teskje karri og timianblader.
-
Bland de malte røde linsene, de stekte grønnsakene og 30 g glutenfritt mel i en bolle.
-
Form blandingen til fine, jevne baller og stek dem gyllenbrune eller tilbered dem i din air fryer.
-
Hell surmelk, sitronsaft, tahini og de skylte urtene i mikseren.
-
Miks på høyeste hastighet i 30 sekunder til sausen er glatt.
-
Server de glutenfrie falafelballene med den kremete sausen.
Hva syntes du om oppskriften?