Banner_Hair_Dryer.jpg

Det gode livet startet med en hårføner…..

En hårføner er kanskje ikke den største arven du kunne tenke deg. Men i 1959 ble den profesjonelle hårføneren som tidligere bare fantes i frisørsalonger for første gang tilgjengelig for kunder gjennom Bertil Joffe´s revolusjonerende lansering. Dette viste seg å bli en stor suksess på 1960-tallet. Deretter ekspanderte Joffe sortimentet med flere husholdningsapparater som ble solgt til de to største kundene Coop og Åhlens på den tiden. Dette var produkter som raskt var på plass i mange hjem.

Brødrene Petter og Thomas Ek, spilte en stor rolle i fremtiden for selskapet, da de kjøpte opp Joffe i 1986. Sammen utvidet de virksomheten til å omfatte fire forskjellige varemerker: Tefal og Rowenta som agentur, ved siden av sine egne varemerker Carmen og Nordica.

Det danske perspektivet

Ole Bødtcher-Hansen A/S (OBH) ble grunnlagt i 1985. Ved oppstarten var virksomheten primært å selge solarium. De var også distributør for Rowenta og et lite utvalg for andre elektroleverandører i Danmark.

Fusjon mellom OBH og Nordica

I 2002 slo Ole Bødtcher-Hansen A/S og Nordica AB seg sammen til OBH Nordica A/S og startet opp salgskontorer i Norge og Finland. Dette var en naturlig utvikling for å forsterke en nordisk plattform for virksomheten og for å skape kritisk masse og stordriftsfordeler. Det nye varemerket OBH Nordica ble lansert for kundene i 2003. Ett varemerke – fire markeder.

Eier i 2010

I 2010 ble OBH Nordica kjøpt opp av Triton, et fremgangsrikt investeringsselskap som arbeider med mellomstore vekstselskaper i Noerden og Europa.

Ny eiere fra 2015

I august 2015 ble OBH Nordica kjøpt opp av Groupe SEB. Groupe SEB er verdensledende innen små husholdningsapparater og har virksomhet i 150 land. Konsernet har ca. 34 000 ansatte og hovedkontor i Frankrike.