Ingredienser
For cupcakes: | |
1,2 dl | plantebasert melk |
2 ss | sitronsaft |
6 ss | solsikkeolje eller smeltet og avkjølt kokosolje |
1,2 dl | tykk plantebasert yoghurt |
1 dl | lys brunt sukker |
1 ts | vaniljeessens |
1,8 dl | hvetemel eller glutenfritt hvetemel |
0,4 dl | kakao |
1 ss | kaffepulver |
1 ts | bakepulver |
1 ts | natron |
En klype salt | |
For smørkrem: | |
100 g | vegansk smør, mykt |
1 ts | vaniljeessens |
250-300 g | melis |
2 ss | plantebasert melk |
For dekorasjon: Spiselige blomster eller mini sjokoladeegg |
Fremgangsmåte
-
For cupcakes:
-
Forvarm ovnen til 180°C og legg 12-14 former i en muffinsform. Tilsett plantebasert melk og sitronsaft i en bolle og rør rundt. Tilsett deretter solsikkeolje eller kokosolje, plantebasert yoghurt, sukker og vaniljeessens. Visp til røren er jevn.
-
Sikt inn mel, kakao, kaffepulver, bakepulver og natron. Tilsett saltet og visp til en jevn røre, vær forsiktig så du ikke visper for mye. Fordel røren mellom formene, fyll dem til ¾. Sett i ovnen og stek muffinsene i 16-18 minutter.
-
For smørkremen: Visp det veganske smøret til det er glatt, visp deretter gradvis inn vanilje, melis og plantebasert melk. Visp i 2-3 minutter til det er luftig.
-
For dekorasjon: Sprøyt smørkremen på toppen av cupcakes og tilsett et mini sjokoladeegg eller spiselige blomster.
Hva syntes du om oppskriften?