Ingredienser
Laksen: | |
250 g | laksefilet, delt i porsjonsbiter |
Salt og nykvernet svart pepper | |
Salaten: | |
½ | agurk |
200 g | jordbær |
1 | fersk rød chili |
2 ss | vann |
1 ss | eddik (12%) |
1 ss | sukker |
1 ss | fiskeolje |
2 ss | hakket dill |
Til servering: | |
300 g | ferskpoteter |
50 g | smør |
Fremgangsmåte
-
Kok potetene i saltet vann til de er møre.
-
Skjær agurken i tynne, skrå skiver.
-
Del jordbærene i båter.
-
Skjær chilien i skiver og fjern frøene hvis du ønsker en mildere smak. Hakk dillen.
-
Bland vann, eddik, sukker og fiskeolje i en bolle. Smak til dressingen før du vender inn agurk, jordbær, chili og dill. La salaten trekke i kjøleskapet mens du tilbereder resten.
-
Smelt smøret og hell det over potetene ved servering.
-
Grill laksefiletene til de har en kjernetemperatur på 48 °C, eller til de er lett rosa og saftige. Krydre med salt og pepper. Anrett laksen med salaten og de smørdampede potetene.
Hva syntes du om oppskriften?