Ingredienser
150 g | hvetemel |
1 klype | salt |
1 ss | bakepulver |
30 ml | sitronsaft |
70 ml | olivenolje |
2 | egg |
115 g | tomatpuré |
18 | vaktelegg |
Alfa alfa spirer | |
2 dl | vann |
0.75 ts | chilipepper |
3 | avokadoer |
30 ml | sitronsaft |
1 klype | salt |
Fremgangsmåte
-
Forvarm ovnen til 180°C.
-
I en stor bolle, bland hvetemel, salt og bakepulver. Tilsett sitronsaft, olivenolje, egg og tomatpuré. Visp eller rør til røren er jevn og alle ingrediensene er godt blandet.
-
Fordel røren i formene på en mini-muffinsplate.
-
Stek i 10-12 minutter til muffinsene er gyllenbrune og gjennomstekte. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles på en rist.
-
Kok opp vann i en kasserolle. Når vannet koker, legg forsiktig vakteleggene i og kok i 4 minutter for hardkokte egg. Ta opp eggene og legg dem i kaldt vann for å avkjøles. Skrell eggene.
-
Del avokadoene i to, fjern steinene og skrap ut fruktkjøttet. Legg avokadofruktkjøttet i en bolle.
-
Tilsett sitronsaft og salt til avokadoen. Mos avokadoen med en gaffel eller stavmikser til konsistensen er jevn og kremet.
-
Hell guacamolen i en sprøytepose med en riflet tipp.
-
Når muffinsene er avkjølt, sprøyt litt guacamole på toppen av hver muffin. Plasser ett vaktelegg og noen spirer på hver guacamole-bunn. Dryss over chilipepper.
-
Server!
Hva syntes du om oppskriften?