Air fryer
Lage sunnere og bedre mat på kortere tid

Air fryer

Med moderne teknologi blir luft varmet opp og sirkulert i høy hastighet med en kraftig vifte. Når den varme luften sirkulerer raskt, skapes en effektiv tilberedningseffekt som gjør at maten smaker frityrstekt uten bruk av olje. Resultatet er en perfekt sprø overflate og en mør og saftig innside.

Kjøp en Easy Fry XL eller XXL og få tilbehør gratis

Kjøp en Easy Fry XL eller XXL og få tilbehør gratis

Akkurat nå får du en pakke med tilbehør til frityrgryten til en verdi av 449:- når du kjøper en Easy fry XL eller XXL.

Slik gjør du det:
Tilbehørspakken legges automatisk til når du kjøper en Easy Fry XL eller XXL.

Tilbudet gjelder fra 23-02-2024 til 30-05-2024, eller så lenge lageret rekker. Kan ikke kombineres med andre tilbud. Vi forbeholder oss retten til sluttsalg.

Dual Easy Fry & Grill Coalblack - Air Fryer

Dual Easy Fry & Grill Coalblack - Air Fryer

Oppdag den ultimate løsningen for å tilberede ulike matretter samtidig med Dual Easy Fry & Grill - Airfryer, en airfryer designet for det moderne familiens behov. Denne airfryeren med stor kapasitet revolusjonerer hjemmelagde måltider, og gjør det mulig å enkelt forberede et komplett måltid i én omgang. Med to separate matlagingsbokser, en ekstra stor på 5,2 liter og en standardstørrelse på 3,1 liter, tilbyr Dual Easy Fry & Grill fleksibiliteten til å tilberede ulike retter uavhengig av hverandre, samtidig.

Best i test ifølge Testfakta

Best i test ifølge Testfakta

Easy Fry & Grill Precision+ 2in1 Testfakta har testet åtte forskjellige airfryere fra kjente merker som har kapasitet til å tilberede mat for opptil 6 personer. Vi er glade og stolte over at OBH Nordicas Easy Fry Precision+ vant testen, der den blant annet tok førsteplassen for deiligste pommes frites. Easy Fry & Grill Precision 2in1 finnes i fargene svart og sølv (Easy Fry & Grill Precision+ Silver). Les hele testen her

Air fryer best i test

Air fryer best i test

Bäst i test enligt Tek.no Friterar, grillar och ångar - Utforska en helt ny värld av mångsidig matlagning med OBH Nordicas Easy Fry & Grill 3in1 Steam+ Air Fryer! Easy Fry & Grill 3in1 Steam+ kombinerar tre fantastiska funktioner - grillning, fritering och ångning - för att ge dig otaliga möjligheter i köket. Oavsett om du vill grilla saftiga köttbitar, uppnå krispighet och textur med air fryer-funktionen eller bevara näringsämnen med ångningsfunktionen, så är denna 3-i-1 Air Fryer allt du behöver.

Fritøse uten olje

Fritøse uten olje

Leter du etter en sunnere måte å tilberede dine favorittmåltider på uten å gå på kompromiss med smaken? Da kan en airfryer være løsningen for deg. Denne innovative kjøkkenapparatet har revolusjonert måten vi tilbereder mat på ved å bruke varm sirkulerende luft for å skape en sprø overflate, noe som gjør det mulig å nyte fritert mat med minimal bruk av olje. Sammenlignet med tradisjonelle ovner tilbyr airfryere en rekke fordeler som raskere tilberedningstider, bedre energieffektivitet og enklere rengjøring, noe som gjør dem til et utmerket valg for det moderne kjøkken.

Er en airfryer verdt investeringen?

Er en airfryer verdt investeringen?

Å investere i en airfryer kan virke som en stor utgift, men mange mener at fordelene gjør den verdt pengene. Sunnere matlaging er en av de store fordelene. Maten blir sprø og velsmakende med minimal bruk av olje, noe som gjør måltidene sunnere.

Airfryers er også kjent for sin allsidighet. Du kan steke, grille, bake og til og med tine mat i dem. De er ideelle for en rekke matvarer, fra pommes frites og kylling til grønnsaker og kaker.

Tidsbesparelse er en annen faktor. Airfryers varmer opp raskt og tilbereder maten effektivt, noe som kan redusere matlagings- og oppvarmingstiden betydelig.

Hvis du ofte lager mat hjemme og ønsker å lage sunnere måltider uten å ofre smak og tekstur, kan en airfryer være en god investering.

Hva er en airfryer og hvordan fungerer den?

Hva er en airfryer og hvordan fungerer den?

En airfryer er et kompakt kjøkkenverktøy som simulerer effekten av frityrsteking, men med minimal eller ingen bruk av olje. Den bruker en teknikk som kalles konveksjonsvarme, der varm luft sirkulerer rundt maten i høy hastighet. Dette gir maten en sprø ytre tekstur, samtidig som den forblir saftig inni.

Airfryeren fungerer ved hjelp av en mekanisk vifte som trekker inn luft fra rommet, varmer den opp til ønsket temperatur, og blåser deretter den varme luften inn i matkurven. Den varme luften sirkulerer rundt maten, noe som gir en jevn varmefordeling og sikrer at maten blir stekt eller tilberedt på en rask og effektiv måte.

Er airfryer bedre enn ovn?

Når det gjelder å avgjøre om en airfryer er bedre enn en ovn, avhenger svaret på flere faktorer, inkludert dine personlige matlagingsbehov, smakspreferanser og helsemål. Airfryere har blitt stadig mer populære takket være deres evne til å tilby et sunnere alternativ til tradisjonell frityrsteking, uten å inngå kompromiss med den sprø teksturen så mange av oss elsker. Denne guiden vil belyse fordelene med å bruke en airfryer sammenlignet med en tradisjonell ovn, med fokus på brukervennlighet, helsefordeler, og matkvalitet.

Brukervennlighet

En airfryer varmes opp betydelig raskere enn en tradisjonell ovn, noe som gjør den ideell for raske måltider og mindre kjøkken. Dens kompakte størrelse tar ikke bare opp mindre plass, men er også enklere å rengjøre. Med sin enkle innstilling kan du lett justere tid og temperatur for å matche en rekke forskjellige oppskrifter. For de som setter pris på bekvemmelighet og hurtighet, er en airfryer ofte det bedre valget.

Helsefordeler

En av de største fordelene med en airfryer er at du reduserer bruken av olje ved matlaging. Ved å sirkulere varm luft rundt maten, kan airfryere skape en sprø overflate uten behovet for de store mengdene olje som tradisjonell frityrsteking krever. Dette resulterer i lavere kalori- og fettinnhold i maten din, noe som er en betydelig fordel for alle som søker et sunnere alternativ.

Matkvalitet

Airfryere er mestere i å tilberede et bredt spekter av retter til perfeksjon, fra sprø pommes frites og kyllingvinger til grønnsaker og til og med enkelte bakverk. Maten blir ikke bare sprø på utsiden, men forblir også saftig og full av smak på innsiden. Mens ovner tilbyr større allsidighet for ulike matlagingsmetoder, som baking og langsom steking, er airfryere uslåelige når det kommer til raskt å levere sprø og sunne resultater.

Sammenfatningsvis avhenger valget mellom en airfryer og en ovn av dine personlige preferanser og kjøkkenbehov. Hvis du verdsetter hurtighet, bekvemmelighet, og sunnere matlaging, kan en airfryer være det bedre alternativet for deg. For de som foretrekker en mer allsidig kjøkkenapparat som kan håndtere et bredere utvalg av matlagingsmetoder, kan en tradisjonell ovn fortsatt være det beste valget. Uansett ditt valg, kan integreringen av en airfryer på kjøkkenet tilby nye og spennende måter å utforske sunn matlaging på.

Forstå forskjellen mellom airfryers og tradisjonelle frityrkoker

Forstå forskjellen mellom airfryers og tradisjonelle frityrkoker

Airfryers og tradisjonelle frityrkoker har samme formål - å tilberede mat til en sprø finish. Hovedforskjellen ligger imidlertid i deres tilberedningsmetode. Mens en tradisjonell frityrkoker dypper maten i varm olje for å oppnå den sprø ytre tekturen, bruker airfryeren en kombinasjon av varmluft og minimal olje. Dette gjør at airfryeren kan gi maten en lignende sprø tekstur, men med betydelig mindre fettinnhold. Dette gjør airfryeren til et sunnere alternativ.

Hvordan velge den beste airfryeren?

Størrelse på airfryer: Stor vs Liten

Valget mellom en stor eller liten airfryer avhenger av dine personlige behov og plass på kjøkkenet. Større modeller er ideelle for større husholdninger, og kan vanligvis håndtere større mengder mat samtidig. De kan også være mer allsidige, med plass til å tilberede flere typer matvarer, fra hele kyllinger til store porsjoner med pommes frites.

På den andre siden, mindre modeller er perfekte for mindre husholdninger eller for de med begrenset kjøkkenplass. De er typisk mer kompakte og lettere å lagre, men kan fortsatt tilberede en rekke retter, om enn i mindre mengder.

Uavhengig av størrelse, bør du også vurdere fryerens energieffektivitet og brukervennlighet.

Forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer

Forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer

Resultatet av å lage mat i en airfryer blir en smak og overflate som ligner på fritert eller stekt mat. Overflaten blir sprø og innholdet mørt og saftig. Takket være det raske og hete luftstrømmen kan du tilberede maten med 99% mindre fett. For deg som ønsker å leve sunt og streber etter å servere god og næringsrik mat til din familie, er en airfryer et godt alternativ. For enkel og tidsbesparende matlaging har vi airfryere med forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer som for eksempel kylling, fisk, baking og pommes frites.

Hvor stor skal en air fryer være?

Hvor stor skal en air fryer være?

Størrelsen på en airfryer du bør velge, avhenger av flere faktorer, spesielt størrelsen på husholdningen din og hvor mye mat du planlegger å tilberede om gangen. Her er en generell veiledning for å hjelpe deg å velge riktig størrelse:

 • 1-2 personer: For enkeltpersoner eller par, er en airfryer med en kapasitet på rundt 2-3 liter ofte tilstrekkelig. Denne størrelsen er kompakt nok til å ikke ta for mye plass, samtidig som den kan håndtere mindre porsjoner, som et par kyllingbryst eller nok frites til to personer.

 • 3-4 personer: For en liten familie, kan en airfryer med en kapasitet på 3,5-5,5 liter være mer passende. Denne størrelsen lar deg tilberede større porsjoner, som en hel kylling eller nok tilbehør for en familie på fire.

 • 5 eller flere personer: Større husholdninger, eller hvis du ofte har gjester over, kan dra nytte av en airfryer med en kapasitet på 5,5 liter eller mer. Noen større modeller har kapasiteter på opptil 7-10 liter, noe som gjør dem ideelle for å tilberede flere retter samtidig eller håndtere store mengder mat, som for eksempel en hel stor kylling med grønnsaker.

Det er også viktig å vurdere hvordan du planlegger å bruke airfryeren. Hvis du for eksempel ønsker å eksperimentere med forskjellige matretter som krever forskjellige tilbehør, kan det være lurt å investere i en større modell for å være sikker på at du har nok plass. På den andre siden, hvis kjøkkenplassen er begrenset, kan en mindre modell være mer praktisk, selv for et større hushold. Generelt er det bedre å velge en litt større modell enn du tror du trenger for å gi mer fleksibilitet i matlagingen.

Lage pommes frites i airfryer

Lage pommes frites i airfryer

Å lage pommes frites i en airfryer er både enkelt og sunt. Du kan bruke både ferske og frosne pommes frites. Ved bruk av ferske poteter, velg en stivelsesrik type for sprøhet. Potetene skal skjæres i jevne strimler, og bløtlegges i kaldt vann i ca. 30 minutter for å fjerne overflødig stivelse.

Etter bløtlegging, tørk potetstrimlene godt og bland dem med litt olje og ønsket krydder. Forvarm airfryeren til 200 grader og legg pommes fritesen i kurven uten at de overlapper hverandre. Luftfriter i 8-10 minutter, rist kurven halvveis for jevn steking.

Ved bruk av frosne pommes frites, er det bare å legge dem direkte i airfryeren. Pass på at de ikke overlapper, og luftfriter i 8-10 minutter ved 200 grader. Tiden kan variere avhengig av hvor sprø du foretrekker dine pommes frites.

Tips: For ekstra smak, kan du legge til dine favorittkrydder som salt, pepper eller paprika før steking.

Viktige funksjoner å se etter i en airfryer

Viktige funksjoner å se etter i en airfryer

Når du skal velge en airfryer, er det flere funksjoner du bør være oppmerksom på for å sikre at du får et produkt som passer til dine behov. Her er noen av de mest sentrale:

 • Forhåndsinnstillinger: Noen airfryere kommer med forhåndsinnstilte programmer for ulike matvarer, som kan gjøre matlagingen enklere og mer bekvem.
 • Temperaturkontroll: Evnen til å justere temperaturen gir deg større kontroll over tilberedningen av maten.
 • Kapasitet: Størrelsen på airfryerens matkurv vil avgjøre hvor mye mat du kan tilberede om gangen.
 • Materialer: Sørg for å velge en modell med materialer av høy kvalitet, for eksempel rustfritt stål, som er holdbart og lett å rengjøre.
 • Ekstra funksjoner: Noen modeller kan tilby tilleggsfunksjoner som tørking, grilling eller steaming, som gir større fleksibilitet i matlagingen.

Husk å ta hensyn til dine personlige behov og budsjett når du vurderer disse funksjonene.

Slik rengjør du frityrkokeren

Slik rengjør du frityrkokeren

Easy Fry & Grill XXL - enkel å rengjøre 

Det er enkelt å rengjøre frityrgryten, se hvordan du gjør det med Easy Fry XXL i videoen.

Hvordan vedlikeholde og rengjøre en airfryer?

Vedlikehold og rengjøring av en airfryer er essensielt for å sikre at den fungerer optimalt. Basisrengjøring etter hver bruk vil bidra til å opprettholde renheten og effektiviteten. Du bør også utføre en dyprengjøring med jevne mellomrom for å holde airfryeren i topp stand.

 • Basisrengjøring: Koble fra airfryeren og la den avkjøle helt før du begynner. Fjern kurven og pannen, og vask dem med varmt såpevann. Tørk av innsiden med en fuktig klut, og unngå skurende midler.

 • Dyprengjøring: Dypp kurven i varmt vann og et avfettingsmiddel i noen minutter. Bruk deretter en myk børste eller svamp og såpe for å fjerne fettrester.

Noen airfryer-modeller har deler som er oppvaskmaskinsikre. Dette kan spare deg for tid og krefter. Husk alltid å sjekke bruksanvisningen for din spesifikke modell før du begynner med rengjøringen.

Forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer

Forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer

Resultatet av å lage mat i en airfryer blir en smak og overflate som ligner på fritert eller stekt mat. Overflaten blir sprø og innholdet mørt og saftig. Takket være det raske og hete luftstrømmen kan du tilberede maten med 99% mindre fett. For deg som ønsker å leve sunt og streber etter å servere god og næringsrik mat til din familie, er en airfryer et godt alternativ. For enkel og tidsbesparende matlaging har vi airfryere med forhåndsinnstilte tilberedningsprogrammer som for eksempel kylling, fisk, baking og pommes frites.

Oppskrifter for å lage sunne retter med airfryer

Med en airfryer kan du lage en rekke sunne og smakfulle retter. Her er noen ideer til oppskrifter:

 • Grønnsaker i airfryer: Du kan lage sprø, smakfulle og sunne grønnsaker i airfryeren. For eksempel, du kan prøve å lage søtpotetfries, blomkålvinger eller bakte grønnsaker.

 • Sunnere snacks: Airfryeren er også perfekt for å lage sunnere versjoner av dine favorittsnacks. Prøv for eksempel å lage popcorn, nøtter eller chips i airfryeren.

 • Fisk i airfryer: Prøv å lage torsk, laks eller annen favorittfisk i airfryeren. Resultatet er en saftig og velsmakende fisk med en sprø skorpe.

 • Kjøtt i airfryer: Du kan også lage forskjellige typer kjøtt i airfryeren, som kylling, biff eller svinekjøtt. Resultatet er et saftig og smakfullt kjøtt med en sprø ytre tekstur.

Husk at steketiden kan variere avhengig av størrelsen på matvarene og modellen på airfryeren. Det er alltid en god ide å sjekke maten underveis for å sikre at den er ordentlig tilberedt.

Hvordan lager man biff i en airfryer?

Å lage biff i en airfryer er ikke bare enkelt, men gir også et saftig og velsmakende resultat. Først, temperer du biffen ved å la den ligge i romtemperatur i omtrent 30-60 minutter før steking. Deretter krydrer du biffen med ønsket krydder, som for eksempel salt, pepper eller biffkrydder. Pass på å gni krydderet godt inn i kjøttet. Pensle biffen med litt olje for å forhindre at den kleber seg til airfryeren.

Forvarm airfryeren til 180-200 grader. Legg så biffen i kurven og stek den i omtrent 4-5 minutter på hver side, avhengig av hvor gjennomstekt du foretrekker biffen. Husk å snu biffen halvveis gjennom steketiden for jevn steking.

Her er en steg-for-steg guide:

 • Temperer biffen i romtemperatur i 30-60 minutter
 • Krydre biffen med ønsket krydder
 • Pensle biffen med litt olje
 • Forvarm airfryeren til 180-200 grader
 • Legg biffen i kurven i airfryeren
 • Stek biffen i 4-5 minutter på hver side
 • Snu biffen halvveis gjennom steketiden.

Vær oppmerksom på at steketiden kan variere avhengig av tykkelsen på biffen og modellen på airfryeren. For best resultat, bruk et steketermometer for å sjekke kjernetemperaturen på biffen.

Steke kylling i airfryer

Å steke kylling i en airfryer er en enkel og sunn måte å tilberede dette populære kjøttet på. Du kan steke et helt kyllingbryst, kyllinglår, eller kyllingvinger - alle deler av kyllingen kan tilberedes i en airfryer.

Den viktigste faktoren for å få et godt resultat er temperaturen og steketiden. For eksempel, for å steke et kyllingbryst, kan du forvarme airfryeren til 180 grader og steke kyllingbrystet i ca. 10-12 minutter.

Selvfølgelig, disse tidene kan variere avhengig av størrelsen på kyllingstykket og modellen på airfryeren. Det kan derfor være lurt å sjekke kyllingen underveis for å sikre at den er ordentlig gjennomstekt.

Krydder kan også være viktig for å få en smakfull kylling. Du kan pensle kyllingfileten med litt olje og krydre med salt, pepper, eller dine foretrukne krydder. Hvis du ønsker en sterkere smak, kan du også marinere kyllingen før du steker den.

Her er en grunnleggende oppskrift på hvordan du kan steke kylling i en airfryer:

 • Pensle kyllingfileten med litt olje og krydre etter smak.
 • Legg kyllingfileten i airfryeren og stek i ca. 10-12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.

 

Lage pommes frites i airfryer

Å lage pommes frites i en airfryer er både enkelt og sunt. Du kan bruke både ferske og frosne pommes frites. Ved bruk av ferske poteter, velg en stivelsesrik type for sprøhet. Potetene skal skjæres i jevne strimler, og bløtlegges i kaldt vann i ca. 30 minutter for å fjerne overflødig stivelse.

Etter bløtlegging, tørk potetstrimlene godt og bland dem med litt olje og ønsket krydder. Forvarm airfryeren til 200 grader og legg pommes fritesen i kurven uten at de overlapper hverandre. Luftfriter i 8-10 minutter, rist kurven halvveis for jevn steking.

Ved bruk av frosne pommes frites, er det bare å legge dem direkte i airfryeren. Pass på at de ikke overlapper, og luftfriter i 8-10 minutter ved 200 grader. Tiden kan variere avhengig av hvor sprø du foretrekker dine pommes frites.

Tips: For ekstra smak, kan du legge til dine favorittkrydder som salt, pepper eller paprika før steking.