Gå til innhold

Vanlige spørsmål

Hvordan sammenligne to forskjellige luftrensere?

Du kan sammenligne to forskjellige luftrensere med å se på deres CADR - spesifikasjoner (Clean Air Delivery Rate) eller Air Flow Rate. Med høy CDRA – verdi / Air Flow Rate verdi renses luften raskere. Et viktig punkt for sammenligningene er også romstørrelsen i m2.

Hva er Clean Air Delivery Rate (CADR) og Air Flow Rate?

CADR /Air Flow Rate (forskjellige navn men samme mål) er måling av luftrenserens kapasitet for å levere frisk luft som er fri for partikler. CADR /Air Flow Rate måles ut i fra 3 typer partikler: røyk, støv og pollen som filtreres forskjellig etter størrelsen på partiklene.

Hva er fordelen med utbyttbare filter?

Når et filter er tett med partikler er det mindre effektivt på grunn av mindre lufttilførsel og lavere elektrostatisk oppladning. Med og bytte filter etter anbefalt brukstid oppnås jevn og effektiv luftrensing. På OBH Nordicas modeller 6153 og 6154 må du bytte HEPA filter en gang i året og aktivt kullfilter to ganger i året, hvis du har brukt luftrenseren på maks hastighet i 8 timer pr. dag. Filter kan kjøpes hos forhandler.

Hvorfor ionisering?

Ioniseringsfunksjon kan slås av og på. Med ionisering lades luften med negative ioner som trekkes til smusspartiklene som blir tunge og faller ned istedenfor å sirkulere rundt i luften. Når ioniseringsfunksjon brukes sammen med det vanlige luftrenseprogrammet effektiveres altså luftrenseprosessen.

Fungerer det virkelig?

Både modell 6153 og 6154 får bruke både det Svenske og det Finske Astma og Allergiforbunds logo. For å bli godkjent av forbundet må apparatene oppfylle spesifikke krav, slik som lavt lydnivå, luftrensehastighet, luftrensekapasitet etc.

Luft.jpg

Produktet er lagt i handlekurven