Ingredienser
2 ss | smør |
1 | hakket gul løk |
2 ss | tomatpuré |
2 | terninger tomater |
100 g | strimlet røkt skinke eller bacon |
1 ts | oregano |
400 g | knuste tomater |
Salt og pepper | |
5 | egg |
½ dl | hakket gressløk |
Fremgangsmåte
-
Stek den gule løken i smøret i en stekepanne, tilsett deretter tomatpuré. La det brunes litt, mens du terner tomatene og strimler skinken.
-
Ha deretter i de terningkuttede tomatene, skinken og oreganoen i stekepannen, og la det steke i noen minutter.
-
Tilsett så de knuste tomatene, salt og pepper. La det småkoke i ca. 20 minutter på svak varme. I mellomtiden, sett ovnen på 225 grader.
-
Før du setter shakshukan i ovnen, lager du fem små groper i sausen og knuser eggene i disse.
-
Sett shakshukan i ovnen og bak i ca. 5-7 minutter, til eggene akkurat har stivnet.
-
Strø over hakket gressløk og tilsett ekstra salt/pepper om ønskelig.
Hva syntes du om oppskriften?