Ingredienser
60 ml | ekstra virgin olivenolje, pluss 2 ekstra spiseskjeer |
2 | store auberginer, skrellet og delt i fire deler |
250 g | lammekjøttdeig |
2 | hvitløksfedd, hakket |
2 ss | pinjekjerner, pluss ekstra til garnityr |
1 ts | spisskummenfrø, knust |
1 ts | korianderfrø, knust |
½ ts | gurkemeie |
400 g | knuste tomater |
En klype sukker | |
2 kvister | persille, hakket pluss ekstra til garnityr |
3 kvister | mynte |
2 ss | tahini |
Salt og pepper |
Fremgangsmåte
-
Forvarm trykkokeren og tilsett halvparten av oljen. Brun halvparten av auberginen til den blir gyllenbrun. Ta ut auberginen, tilsett resten av oljen og brun den gjenværende auberginen. Sett til side.
-
Tilsett en ekstra skvett olje i trykkokeren og legg i lammekjøttdeigen og 1½ hvitløksfedd. Stek til kjøttdeigen endrer farge. Tilsett pinjekjernene og krydderne og stek i 1 minutt. Tilsett deretter de knuste tomatene og legg auberginen i trykkokeren.
-
Lås trykkokeren og kok under trykk i 10 minutter, eller kok på lav varme med lokk på i 20-25 minutter hvis du bruker en tradisjonell gryte.
-
Når gryten er ferdig, bruk to gafler til å dele auberginen og bland den med lammegryten.
-
Forbered urtesausen ved å knuse den gjenværende hvitløken sammen med urtene i en morter. Tilsett 2 ss ekstra virgin olivenolje og knus igjen til du får en salsa-lignende saus. For å lage tahinisausen, bland tahini med en skvett vann til konsistensen
-
Server lamme- og auberginegryten med en skvett tahini- og urtesaus. Pynt med ekstra pinjekjerner og ferske urter.
Hva syntes du om oppskriften?