Ingredienser
1 | løk |
1 | sitron |
500 g | laksefilet |
50 g | parmesanost |
4 dl | fløte |
1 | grønnsaksbuljongterning |
Smør | |
Salt | |
Sitronsalt | |
Hvit pepper | |
800 g | poteter |
200 g | gulrøtter |
Valgfritt: Persille eller gressløk på toppen |
Fremgangsmåte
-
Start med å skrelle potetene og kok dem.
-
Skrell og skjær gulrøttene i biter.
-
Hakk løken og varm smør i en stekepanne. Begynn å steke løken sammen med laksen. Stek laksen på høy varme i ca. 1-2 minutter per side, slik at den får en fin stekeskorpe. Krydre med salt, pepper og sitronsalt. Ta laksen ut, men la løken være i pannen
-
Begynn å koke gulrøttene.
-
Legg fløte, buljongterning og revet parmesanost i pannen med løken. Visp sausen godt sammen og la den småkoke i 5 minutter.
-
Riv sitronskall og press sitronsaft. Tilsett den revne sitronskallet og sitronsaft fra en halv sitron. Legg laksestykkene i sausen og la de småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper eller mer sitron.
-
Legg poteter, gulrøtter og laks på tallerkenen sammen med masse saus. Valgfri topping på toppen.
Hva syntes du om oppskriften?