Helstekt oksefilet med søtpotetpuré, rødvinssaus, hasselbakte poteter og grillet hvitløk & brokkoli

Helstekt oksefilet med søtpotetpuré, rødvinssaus, hasselbakte poteter og grillet hvitløk & brokkoli

Skjem bort middagen med en saftig helstekt oksefilet, kremet søtpotetpuré, fyldig rødvinssaus og sprø hasselbackpoteter – en perfekt kombinasjon av smaker for et virkelig deilig måltid!
Ingredienser
Helstekt oksefilet
600-800 g hel oksefilet
2 ss olivenolje
2 ss smør
Salt & svart pepper
2 hvitløksfedd (knust)
2 kvister fersk rosmarin eller timian
Søtpotetpuré
2 store søtpoteter (skrelt og terningkuttet)
0,5 dl fløte eller melk
1 ss smør
Salt & pepper etter smak
Rødvinssaus med oksebuljong
2,5 dl rødvin
2,5 dl oksebuljong
1 sjalottløk (finhakket)
1 ss smør
1 ts sukker eller honning
1 ts balsamicoeddik (valgfritt)
Salt & pepper etter smak
Hasselbakte poteter
2 middels store poteter
2 ss smør (smeltet)
1 ss olivenolje
Salt & pepper
1 hvitløksfedd (finhakket)
Fersk timian (valgfritt)
Grillet salladsløk & broccolini
4 hvitløk (hele)
150 g brokkoli
1 ss olivenolje
Salt & pepper
½ ts sitronsaft