Ingredienser
6 | egg |
2 | modne bananer |
1 ½ dl (ca. 110 g) | glutenfrie havregryn |
1 dl (ca. 65 g) | avokado- eller olivenolje |
2 | store gulrøtter (ca. 180 g), revet |
1 ½ dl (ca. 110 g) | valnøtter eller pekannøtter, grovhakket |
4 ts | bakepulver |
2 ts | kanel |
1 ts | vaniljeekstrakt |
2 ss | tahini (sesampasta) |
2 ss | lønnesirup eller agavesirup |
Glasur | |
220 g | kremost (f.eks. Philadelphia) |
0,5 dl | yoghurt (helst naturell) |
0,5 dl | lønnesirup |
1 ts | vaniljeekstrakt |
Fremgangsmåte
-
Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Kjør havregrynene i en blender eller foodprosessor til de blir til mel.
-
Mos bananene i en bolle.
-
Bland bananmosen med havremelet i en stor bolle.
-
Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen med en slikkepott.
-
Hell røren i en smurt eller bakepapirkledd form og stek i ovnen i ca. 45 minutter.
-
Glasur
-
Visp sammen kremost, yoghurt, lønnesirup og vaniljeekstrakt med en håndmikser eller for hånd i 3–5 minutter, til det blir en jevn og glatt krem.
-
Bre frostingen over kaken når den er avkjølt.