Ingredienser
225 g | smør (romtemperert) |
4 ½ dl | brunt sukker eller kokossukker |
2 | egg |
1 ss | vaniljepasta |
6 dl | hvetemel |
1 ½ ts | salt |
1 ts | natron (eller bakepulver om du ikke har natron) |
100–150 g | sukkerfri mørk sjokolade (hakket eller som sjokoladebiter) |
Fremgangsmåte
-
Pisk smør og sukker til det blir kremete.
-
Tilsett egg og vaniljepasta, og pisk til alt er godt blandet.
-
Tilsett mel, salt og natron, og rør til deigen samler seg.
-
Hakk sjokoladen (hvis du ikke bruker biter) og vend den inn i deigen med en slikkepott.
-
Ha kakedeigen i en ildfast form, dekk til med plastfolie, og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
-
Forvarm ovnen til 175 grader.
-
Stek i midten av ovnen i ca. 11 minutter – overflaten skal være lett gyllen, men midten fortsatt myk.
-
Ta ut av ovnen og la den avkjøle i 3–5 minutter.
-
Server gjerne med vaniljeis på toppen!