Hva er Sous Vide?

Har du noen gang vært på restaurant og spist en perfekt tilberedt biff, og drømt å få til det samme på ditt eget kjøkken? Med våre Sous Vide-maskiner og vakuumpakkere kan du også lage perfekt mør biff eller saftig fisk hjemme - akkurat som på restaurant.

Lykkes med Sous Vide

Sous Vide

Sous Vide er en spesiell måte å behandle mat som ble utviklet i Frankrike på 1970-tallet. Sous Vide betyr "under vakuum".

Se hvordan du lykkes med sous vide

3 trinn til perfekt kjøtt

  1. Mariner og vakuumpakk kjøttet
     
  2. Kok kjøttet sous vide ved lav temperatur i vannbad
     
  3. Brun kjøttet raskt i pannen for å få en sprø stekeskorpe

Hvordan fungerer det?

Med Sous Vide får du et kjøtt som har perfekt temperatur hele veien gjennom. For å beskytte kjøttet mot vann og opprettholde sin naturlige smak, er kjøttet vakuumpakket, ofte etter en marinering. Etter det varmebehandles kjøttet med vann. Vakuumpakken beskytter kjøttet og opprettholder en god smak fra krydder eller marinering.

Vakuumpakkeren - et must for sous vide.

Vakuumpakk nesten alle typer matvarer

Hold maten fersk opptil 5 ganger lenger

Ved å vakuumpakke maten, sparer du plass i kjøleskapet og fryseren. I tillegg holder maten seg fersk opptil 5 ganger lenger - en enkel måte å redusere matsvinnet på!

Slik lager du god mat med sous vide

Prinsippet med Sous Vide er at maten tilberedes ved veldig presis temperatur. Okskjøtt bør for eksempel være 54-57 grader. Derfor gir det ikke mening å varme kjøttet i en 200 graders varm ovn eller steke det på en varm stekepanne som ødelegger cellene i kjøttet når overflaten og ytre lag av kjøttet når temperaturer godt over ønsket, f.eks. 54 grader.

Med Sous Vide-metoden varmes kjøttet (eller grønnsakene) sakte i vannbad ved den temperaturen du vil at kjøttet skal ha når det er klart. Før vannbadet marineres og vakuumpakkes kjøttet for å beskytte det mot direkte kontakt med vannet og for å beholde kjøttens naturlige juice og smaker. Vannet i Sous Vide-gryten er derfor bare temperert, vakuumpakken beskytter kjøttet og forsterker krydder eller marinade.
 

Varmen gjør også kjøttet mørere, du kan faktisk forbedre et dårlig kutt kjøtt (f.eks. en culotte) ved å behandle det i lengre tid, for eksempel 10-12 timer. Som et resultat vil en culottes være mør, deilig og innbydende. En indrefilet, som allerede er mør, bør derimot bare ha 1 11/2 - 2 timer i Sous Vide-pannen. Når kjøttet er klar i Sous Vide-pannen, må du ganske enkelt lage en deilig stekeskorpe.
 

Med biffer lages den på en varm stekepanne, mens en steke får farge og skorpe under grillfunksjonen i ovnen. I begge tilfeller bør kjøttet ha et minimum av tid slik at stekingen bare gjøres utenpå. En biff skal ha maksimalt 1 minutt på hver side.

Med andre ord, gjør deg klar til å få mye ros fra dine fremtidige gjester!

Sous Vide & Vakuumpakkere

Til alle hjemmekokker! Vakuumpakkeren vår holder matvarene ferske inntil fem ganger lenger enn tradisjonelle oppbevaringsmetoder. Vakuumpakk alt fra kaffebønner til laks, rester og vilt. Har du allerede en vakuumpakker og er på jakt etter et profesjonelt resultat, er kanskje en sous vide-sirkulator neste trinn for deg. På denne siden forklarer vi hva sous vide er og hvordan det fungerer, og vi kommer med tips om temperaturer og oppskrifter med sous vide. Vi forklarer metoden og hvordan sous vide oppstod, og du kan se filmer der vi viser hvordan det fungerer. Her finner du også de beste sous vide-maskinene og vakuumpakkerne i forskjellige prisklasser. Vi tipser også om hvilke vakuumposer du kan bruke. Lær alt om sous vide og vakuumpakkere, og finn de riktige produktene for å lykkes på kjøkkenet sammen med oss! Uansett om du er amatør eller profesjonell.