Hva er Sous Vide?

Har du noen gang vært på restaurant og spist en perfekt tilberedt biff, og drømt å få til det samme på ditt eget kjøkken? Med våre Sous Vide-maskiner og vakuumpakkere kan du også lage perfekt mør biff eller saftig fisk hjemme - akkurat som på restaurant.

Lykkes med Sous Vide

Sous Vide

Sous Vide er en metode for tilberedning av mat, som ble utviklet i Frankrike på 1970-tallet. Sous Vide betyr "under vakuum".

Se hvordan du lykkes med sous vide

Hvordan fungerer det?

Med Sous Vide får du kjøtt eller fisk som har tvers gjennom perfekt temperatur. For å beskytte ingrediensene mot vann pakkes de i vakuumposer før de varmebehandles i vannbad. Vakuumposen sørger for rask marinering, og gjør at alle de naturlige smakene og næringsstoffene beholdes inni posen.

3 trinn til perfekt kjøtt

  1. Mariner og vakuumpakk kjøttet
     
  2. Tilbered kjøttet sous vide ved lav temperatur i vannbad
     
  3. Brun kjøttet raskt i pannen for å få en sprø stekeskorpe

Vakuumpakkeren - et must ved tilberedning sous vide.

Vakuumpakk nesten alle typer matvarer

Hold maten fersk opptil 5 ganger lenger

Ved å vakuumpakke maten, sparer du plass i kjøleskapet og fryseren. I tillegg holder maten seg fersk opptil 5 ganger lenger - en enkel måte å redusere matsvinnet på!

Slik lager du god mat med sous vide

Prinsippet med Sous Vide er at maten tilberedes ved veldig presis temperatur. Oksekjøtt bør for eksempel tilberedes ved 54-57 grader. Når man steker kjøttet i en panne eller ovn på 200 grader er det fort gjort at temperaturen blir altfor høy, slik at cellene i overflaten og ytre lag av kjøttet ødelegges.

Med Sous Vide-metoden varmes kjøttet (eller grønnsakene) sakte i vannbad ved den temperaturen du vil at kjøttet skal ha når det er ferdig. Før ingrediensene legges i vannbadet vakuumpakkes de for å beskyttes mot direkte kontakt med vannet, og for å beholde de naturlige saftene og smakene. Vannet i Sous Vide-beholderen er derfor bare temperert, og vakuumpakken beskytter kjøttet og forsterker krydder eller marinade.

Varmen gjør også kjøttet mørere - du kan faktisk forbedre et rimelig stykke kokekjøtt (f.eks. høyrygg) ved å tilberede det over lengre tid, for eksempel 10-12 timer. Resultatet er et utrolig mørt og saftig kjøttstykke til en svært rimelig penge. En indrefilet, som allerede er mør, bør derimot bare ha 1,5-2 timer i Sous Vide-beholderen.

Når kjøttet er ferdig tilbredt i vannbadet gjenstår det bare å brune stykket raskt i en varm panne eller stekeovn, slik at det får en sprø stekeskorpe. Denne siste finishen skal gjøres raskt, sIik at ikke kjøttet fortsetter å steke - det er jo allerede ferdig tilberedt i vannbadet. En biff skal for eksempel stekes maksimalt 1 minutt på hver side.

Gjør deg klar til ros fra dine fremtidige gjester!

Sous Vide & Vakuumpakkere

Til alle hjemmekokker! Vakuumpakkeren vår holder matvarene ferske inntil fem ganger lenger enn tradisjonelle oppbevaringsmetoder. Vakuumpakk alt fra kaffebønner til laks, rester og vilt. Har du allerede en vakuumpakker og er på jakt etter et profesjonelt resultat, er kanskje en sous vide-sirkulator neste trinn for deg. På denne siden forklarer vi hva sous vide er og hvordan det fungerer, og vi kommer med tips om temperaturer og oppskrifter med sous vide. Vi forklarer metoden og hvordan sous vide oppstod, og du kan se filmer der vi viser hvordan det fungerer. Her finner du også de beste sous vide-maskinene og vakuumpakkerne i forskjellige prisklasser. Vi tipser også om hvilke vakuumposer du kan bruke. Lær alt om sous vide og vakuumpakkere, og finn de riktige produktene for å lykkes på kjøkkenet sammen med oss! Uansett om du er amatør eller profesjonell.