Gå til innhold

Oppskrifter

Mediterranean Marinade.jpg

Middelhavsmarinade

Ingredienser:

¼ kopp fersk sitronsaft

½ ts hakket chilipepper

½ ts kvernet sortpepper

½ ts havsalt

4 strimler sitronskall

3 fedd knust eller hakket hvitløk

¼ kopp grovhakket fersk persille

¼ kopp grovhakket fersk basilikum, dill, oregano og koriander eller en miks av alle fire.

½ kopp Ekstra Virgin Oliven olje

Balsamicomarinad.jpg

Balsamicomarinade

Marinade til 800 g oksekjøtt

Ingredienser:

0,5 dl lys soyaolje

2 ss balsamico

2 ss sukker

1 stor fedd revet hvitløk

Litt kvernet hel pepper

2 ss hakket frisk timian

 

1. Tørk av kjøttet og legg det i en vakuumpose.

2. Bland sammen ingrediensene til marinaden, hell det i vakuumposen og vakuumer.

Fransk vaniljglass.jpg

Fransk vaniljeis

Ingredienser:

Ca. 1,5 l ferdig is:

3 dl melk

2 egg

100 g sukker

3 dl kremfløte

Frø av 1 vaniljestang

 

1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Ha melk, vanilje frøene og den utskrapte vaniljestangen i en kasserolle og kok opp.

2. Pisk sammen egg og sukker til en jevn røre. Ta vaniljestangen opp av den varme melken. Hell melken med vanilje frøene over egg og sukkerblandingen i en tynn stråle mens du pisker/rører i blandingen.

3. Hell blandingen tilbake i kasserollen og varm opp på svak varme til den begynner å bli tykk (samme konsistens som vaniljesaus). Temperaturen på blandingen skal ikke overstige 85° (da sprekker blandingen).

4. Hell det over i en bolle og la det avkjøle (gjerne i vannbad). Når blandingen er avkjølt, blandes det med pisket krem og settes i kjøleskapet gjerne natten over. Blandingen må være kjøleskapskald når den helles i iskremmaskinen.

Bearnaisesas.jpg

Bearnaisesaus

Ingredienser:

3 eggeplommer

3 ss hvitvinseddik, en mild fin variasjon for eksempel balsamicoeddik

2 ss finhakket sjarlott løk eller gul løk

½  kopp fersk estragon (finhakket), 2 ts tørket estragon eller 0,75 dl syltet hakket estragon

4 knuste korn hvitpepper

150 g smør

1-2 krm salt

 

1. Skrell og finhakk løken, så fint du kan.

2. Kok opp eddik, pepper, løk og estragon i en kasserolle til det er kokt ned til halvparten å ta den til sides for avkjøling.

3. Smelt smør i en kasserolle.

4. Kok opp vann i en høy panne eller kasserolle til vannbad.

5. Tilsett eggeplommene under pisking i eddik og estragonblandingen, i en kasserolle eller en rustfri bolle.

6. Sett kasserollen eller bollen med blandingen i vannbadet eller oppvaskkummen.

7. Pisk blandingen noen minutter under oppvarming i vannbadet med din Celsius Whisk slik at den blir luftig.

8. Tilsett smøret litt om gangen under kraftig pisking. Ta ikke med det hvite som ligger i bunnen på kasserollen.

9. Pisk og varm sausen i det varme vannbadet til sausen har tyknet til majoneslignende konsistens. Den skal ikke bli for varm ( 60°C), da sprekker sausen og eggene koagulerer. Spekker bernaisesausen er den grynet, (start på nytt med nye eggeplommer og tilsett den sprukne sausen på samme måte som du tilsatte det smeltete smøret) 

10. Smak til bearnaisesausen med mer salt og pepper eller estragon og hakket persille.

11. Server din hjemmelagde bearnaisesaus umiddelbart eller hold den varm i vannbadet og pass på så den ikke blir for varm eller kald for da vil den sprekke.

Produktet er lagt i handlekurven