Gå til innhold

Oppskrifter

Alle oppskriftene er beregnet for bruk i Ice Cream Box og vil gi ca. 1,5 liter ferdig iskrem.

vaniljglass

Fransk vaniljeis

Ca. 1,5 l ferdig iskrem:
3 dl melk
2 egg
100 g sukker
3 dl fløte
Frøene av 1 vaniljestang 

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Hell melk, vaniljefrøene og vaniljestangen i en kjele og kok opp. Pisk egg og sukker til eggedosis. Fjern vaniljestangen fra den varme melken. Hell melken i eggedosisen i en fin stråle under pisking /omrøring. Hell blandingen tilbake i en kjele og varm opp ved lav temperatur til det begynner å tykne (samme tykkelse som vaniljesaus). Temperaturen på blandingen bør ikke overskride 85°C.

Hell blandingen over i en bolle og la den avkjøle (fortrinnsvis i et vannbad). Når blandingen er avkjølt tilsettes fløte (blandingen må ikke piskes men røres i forsiktig) og sett bollen i kjøleskapet, helst til neste dag. Blandingen bør ha kjøleskapstemperatur når den helles i iskremmaskinen.

Sjokolade is

3 dl melk
2 egg
100 g sukker
3 dl fløte
Frø fra 1 vaniljestang
100 g sjokolade 

Lag fransk vaniljeis og tilsett 100 g finhakket mørk sjokolade i den varme blandingen til sjokoladen smelter. Fullfør oppskriften som for vaniljeis.

chokladglass

sorbet

Bringebærsorbet

En frisk og fruktig sorbet. Tilsett flytende glykose for å forhindre iskrystaller.

225 g sukker
200 ml vann
750 g bringebær (ferske eller frosne)
2 ts flytende glykose
Saft av en sitron

Ha vann og sukker i en stor kjele. Kok opp på svak varme slik at sukkeret smelter. Når sukkeret er smeltet has flytende glykose og bringebær i væsken.

La det småkoke i 5 minutter. Hell alt oppi en sil og press bærene for å få bort all stein. Tilsett sitronsaften. La sirupen avkjøle i kjøleskapet et par timer. Tilbered alt i iskremmaskinen ca. 30 minutter.

Oppbevar sorbet i lukket plastboks i fryseren.

Yoghurtis med bær

Frisk enkel og kremaktig. Du kan bruke de bærene du selv ønsker eller hvorfor ikke kombinere? Vi synes det er godt med solbær – nam nam! 

220 g sukker
250 ml vann
150 g bær (ferske eller frosne)
20 ml vaniljeyoghurt

Ha vann og sukker i en kjele og kok opp på svak varme til sukkeret er smeltet. Tilsett så barene og la alt koke opp. Sil alt for å få bort skall og steiner. La sirupen avkjøle i kjøleskapet i noen timer. Tilsett så vaniljeyoghurten og la det avkjøle godt. Tilbered alt i iskremmaskinen ca. 30 minutter. 

Is oppbevares best i lukket plastboks i fryseren og holder seg i opptil 3 måneder.

yoghurtglass

rocky_road

Rocky Road is

Lag sjokoladeis som oppskriften over.

Etter 20 minutter i iskremmaskinen er det på tide å tilsette 100 g mini mashmallows, 50 g knust sjokolade (mørk, lys eller hvit) og 50 g grovhakket nøtter

Peaches & Cream is

Lag den franske vaniljeisen som oppskriften over men tilsett 2 ts ferskenlikør i den kalde kremen. Etter 20 minutter i iskremmaskinen tilsettes 100 g hakket fersken (hvis de er ferske må de skrelles først).

persikoglass

Produktet er lagt i handlekurven